Pestovanie
Všetky extra panenské olivové oleje značky SvIVAN sa môžu pochváliť certifikátom HALAL, ako aj EU certifikátom pre ekologické pestovanie a sú nositeľom značky chorvátskej kvality.
Zber v olivových hájoch prebieha výhradne ručne. Čas zberu sa prispôsobuje zrelosti plodov olív a spracovanie je realizované niekoľko hodín od samotného ručného zberu pomocou technológie Rapanelli v lisovni, ktorej prevádzkovateľom je producent olivového oleja SvIVAN. Lisovanie plodov prebieha za studena a všetky tieto vyššie opísané faktory majú vplyv na optimálnu chuť, vôňu, farbu, ako aj nutričné hodnoty, ktoré poskytujú mnohé zdravotné benefity.
Spracovanie
Nakoľko sa jedná o čisto prírodný produkt, čas zberu závisí od počasia v tom ktorom roku a rozdielmi v dozrievaní jednotlivých sort olív.
Sorta Oblica tvorí 80% všetkých olivovníkov a preto zber začína počiatkom októbra. Na olivovníkoch je možné v tomto období vidieť plody olív v rôznych farbách, od zelenej až po slivkovo fialovú. Pre sortu Oblica je to skorá fáza zrelosti a preto je takýto olivový olej bohatý na polyfenoly a vyznačuje sa intenzívnou pikantnosťou a trpkosťou. Pri blendoch, ktoré máme v ponuke sa intenzívna pikantnosť a trpkosť mierni zmiešaním ostatných odrôd olivovníkov (Levantinka, Istarska bjelica, Pendolino, Leccino).
V súčasnosti veľa pestovateľov využíva strojové vybavenie k zabezpečeniu zberu, hlavne kvôli nedostatku pracovnej sily a to pomocou špeciálne upravených kombajnov. Naše produkty sa môžu pochváliť tým, že zber realizujeme výhradne ručne, čo vyžaduje začať skoro ráno. Takáto forma zberu prináša zachovanie všetkých organoleptických vlastností a udržanie vynikajúcej kvality.
Ocenenia
2021 - dizajn a obal na celosvetovej súťaži olivových olejov v Berlíne.
2021 zlatá medaila na celosvetovej súťaži v Berlíne „Olive Oil Awards Quality Organic 2021“.
2021 zlatá medaila na medzinárodnej súťaži Noćnjak.
2021 zlatá medaila na celosvetovej súťaži v Dubaji „Dubai Early Harvest Olive Oil Competition“.
2020 až 2023 zlatá medaila na celosvetovej súťaži extra panenských olivových olejov v New Yorku „Olive Oil Competition New York“.
2020 až 2023 zlatá medaila na celosvetovej súťaži extra panenských olivových olejov v Japonsku „OLIVE JAPAN“.
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.